woensdag, december 19, 2012

Aanzetmes voor scherpe messen

Mijn aanzetmes is zo handig gebleken. Een aanwinst voor iedereen die zonder pakjes en zakjes kookt. Voor een rasechte kok, of consuminderaar zou ik zeggen.

Het koken zonder kant en klare spullen spaart  niet alleen mijn  portemonnee, maar het is ook veel gezonder.

Bij een spaaraktie van Makro had ik in 2010 genoeg punten verzameld bij een spaaraktie waarbij je na het behalen van voldoende punten een mes, of een aanzetmes kon krijgen.


Zoals vaker had ik nogal veel kleding en lingerie ´nodig´ en ook de groenten en vis afdeling is geweldig bij Makro. Zo verzamelde ik dan voldoende punten voor het aanzetmes.

In de loop van de tijd heb ik regelmatig messen gehad, maar de betere messen blijven het langst.
Op de foto een gewoon mes en een kartelmes voor zelfgebakken brood dat ik ooit kocht bij AH.

Thuis gebruik ik nu regelmatig het aanzetmes en het resultaat is geweldig. Altijd een scherp mes.
Voordat ik dit blogjes schreef, wist ik niet dat daar een bijzondere richtlijn voor is. Deze vond ik op YouTube en duurt ruim zes minuten. De film is niet vlot, maar duidelijk.
Aanzetten van het mes hoeft maar een paar keer en dan is het superscherp en kan deze weer lang mee.


1 opmerking:

  1. Mooi filmpje. Nu alleen nog leren om te slijpen.

    BeantwoordenVerwijderen